LISTA CU GRUPELE DE ALERGENI:

1- OU ȘI DERIVATE DIN OU (Poate fi găsit în prăjituri, maioneză, paste, sosuri…)

2- LAPTE ȘI DERIVATE DIN LAPTE (Lactoză) se regăsește în dresinguri salate, brânză feta, brânză halumi, brânză mozzarella

3- CRUSTACEE ȘI DERIVATE DIN CRUSTACEE (Raci, homari, creveți se regăsesc în meniul indian, meniul chinezesc și meniul italian)

4- MOLUȘTE ȘI DERIVATE DIN MOLUȘTE (Midii, sepii…)

5- PEȘTE ȘI DERIVATE DIN PEȘTE (Se găsește în sosuri de pește, dressing-uri pentru salate, supă concentrată, sos de peste din meniul chinezesc)

6- ARAHIDE ȘI DERIVATE DIN ARAHIDE (Pot fi găsite în biscuiții din cheesecake , prăjituri, meniul indian, meniul chinezesc, alte deserturi)

7- SOIA ȘI DERIVATE DIN SOIA (Poate fi prezent în preparate din carne, tofu, condimente, meniul chinezesc)

8- SUSAN ȘI DERIVATE DIN SUSAN (Poate fi găsit în meniul indian, meniul chinezesc, pâine, ulei de susan și tahini)

9- DIOXID DE SULF ȘI SULFIȚI (În concentrație mai mare de 10mg/kg(L) în produsul preparat…)

10- FRUCTE CU COAJĂ LEMNOASĂ (Fistic, migdale, alune, nuci, nuci macadamia, nuci pecan, caju, se regăsesc în meniul indian, meniul chinezesc, salate)

11- CEREALE CARE CONȚIN GLUTEN (Grâu, secară, orz, ovăz…)

12- ȚELINĂ ȘI DERIVATE DIN ȚELINĂ (Poate fi găsită în supe, supe deshidratate, în ciorbe și dressing-uri)

13- MUȘTAR ȘI DERIVATE DIN MUȘTAR (Poate fi găsit în pâine, curry, marinate, dressing-uri, meniul american)

14- LUPIN SAU DERIVATE DIN LUPIN (Poate fi găsit în unele tipuri de pâine, paste…)